1170063.jpg

Imelletty perunalaatikko

Ohje oli Aamulehdessä aika monta vuotta sitten. Joka joulu kaivan tämän saman ohjeen esiin. Tätä jouluista laatikkoa syövät lapsetkin. Parhaaksi perunalaaduksi ohjeen tekijä (Sirja Saarinen)  mainitsee Pito-perunan. Pitoa on ollut vaikea saada, muutkin jauhoiset perunalaadut sopivat. Ohje on 6-8 hengelle, mutta itse teen suoraan sen kaksinkertaisena, koska sitä täytyy saada aina lisää.

1 kg perunoita
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 rkl siirappia
6 dl maitoa
1 rkl suolaa
voita vuoan voiteluun

Pese ja kuori perunat. Keitä kypsiksi. Keitinveteen ei saa panna suolaa.
Soseuta perunat. Lisää vehnäjauhot, voi sulatettuna, siirappi ja maito.
    Jätä sose imeltymään huoneen lämpöön 6 tunniksi. Pane yöksi jääkaappiin.
    Tarkista paksuus, sose saa olla löysää. Lisää tarvittaessa maitoa. Lisää suola. Voitele laakea vuoka ja kaada sose vuokaan, mutta ei kovin täyteen. Kiehumisvaraa tarvitaan aika paljon, sillä sose kuohuu uunissa.
    Paista 170 asteessa hissun kissun ja pitkään, noin 2½ tuntia.


Löysin Tanssivan harmaan pantterin sivuilta. Näin minä sen olen tehnyt - aina.

Jk. Onkohan tuo suola määrä liioiteltu? Minusta on?