1170067.jpgTämä joulukuu on yksi parhaimpia aikoja tehdä mitä erilaisimpia luetteloita. Luettelo joulukorttien saajista, joulutervehdykset kukkien, konvehtien tai lahjapullon muodossa. Varsinainen lahjaluettelo, lahjojen saajat ja eri variantit lahjoista. Menot pikkujouluihin tai joululaulujen kuunteleminen. Ja tietenkin listat joulun siivouksista ja hankinnoista talouden puolelta. Yksi tärkeimpiä listoja on jouluruokien listat, monikossa siksi, että pitää olla ensin selvillä mitä aikoo tarjoilla ja minä päivinä, sitten hankintalistat. Mitä mistäkin kaupasta. Hohhoijaa.
Itsekin teen listoja, mutta niiden noudattaminen sujuu huononpuoleisesti. Usein suunnitelma muuttuu tai lista löytyy joulun jälkeen taskusta tai laukusta.
Nyt ajattelin kirjoittaa joulupukille toivomuskirjeen. Lähetän sen aviomiehen sähköpostiin, ettei tarvi kysellä pari päivää ennen joulua, mitä sä haluaisit joululahjaa. Isompia lahjomisia ei ole milloinkaan keskenämme harrastettu, mutta jos jotain annetaan olisi kiva saada lahja josta ei etukäteen tiedä. Monta kertaa lahja on ollut jotain yhteiseen kotiin. Sitten oli se joulu jolloin minulle sanottiin, että saat ostaa sen kirjan itsellesi joululahjaa. Ja naurettiin vinosti päälle. Silloin lahjat sai se Toinen.
Ei, ei pitäisi ollenkaan ajatella 'sitä asiaa', tulee vain paha mieli.