1710480.jpgJa taas reissuun vei tiemme. Eli kävimme Hämeenlinnassa. Tällä kertaa joukkomme oli vahvistettu Oikolukijalla. Matkan kohde oli taidemuseo ja Dora Walhroosin taiteesta koottu näyttely. Yksinkertaisesti tykkäsin. Hämeenlinnan taidemuseossa on ollut useita naistaiteilijoiden näyttelyjä, siitä kiitos järjestäjille. Ostin myös Riitta Konttisen kirjoittaman kirjan Dorasta, joten voin tutustua hänen elämäänsä lähemmin. Tytär piti kirjaa kalliina, joten lupasin testamentata sen hänelle.
Wetterhofin myymälässä myös poikkesimme ja tytär suoritti hankintoja, lankaa, lankaa. Ja esitteli kaikennäköistä, mitä minä voisin tehdä. Tosin hän arveli kaupasta ulos tullessa, että hänelle tulee pian suoritus paineita, kun on kaikenlaista lankaa hankittuna.  (Tankatessa ABC asemalla, hän löysi Kirjatorilta vielä käsityökirjan.)
Ajoimme myös Kyyrölän saven myymälään. Sain sieltä mukaani kaksi toisiansa kaulailevaa joutsenta, jotka siinä savesta tehtiin. Samalla tekijä, vanha mies, kertoi pitävänsä erikoisen tärkeänä hyvää parisuhdetta ja että siksi joutsen, kun se ei paria vaihda.
Päivä oli aurinkoinen, vaikka taivaalla ajelehti välillä mustiakin pilviä, +21.