Lupaavan lämmintä, 19,5 . Ja huomenna on vappuaatto. Mukavaa, jos on lämmintä ja aurinkoista. Mutta - toisaalta taas vesisade rauhoittaisi juhlijoita, ainakin noita nuorempia. Moni äiti ja isä on taas sydän syrjällään huomenna, niinkuin aina erilaisten juhlapyhien aikaan. Minä vietän vapun niinkuin ennenkin tyynen hiljaa kotona, kenties lukien, tv:tä katsoen ja ehkä hiukan viiniä lipittäen. Oma seura paras seura.
Uutisissa kerrottiin, kuinka ruuan hinta nousee huimasti meillä ja muualla. Voi itku, juuri kun on paasattu ylituotannosta. Eikä meillä kotimaassa kannata viljellä sitä eikä tätä. Ja sitten - pula ja korkeat hinnat uhkaavat. Kummallista. On ollut, jos vaikka minkälaista tutkimusta ja ennustusta, niihin ei olisi pitänyt uskoa pätkääkään.
Toinen yhtä ihmeelinen tieto oli se, ettei Suomessa nyt uhkaakaan työvoimapula lähiaikoina. Sen tiesi kyllä, jos vähänkin seuraa asioita ja käyttää aivotoimintaansa. Nyt vaan tuumin, että mitä ihmettä ne 200 valittua tekevät siellä Arkaadian mäellä. Käyttäisivät vihdoinkin aivojaan.

Oma tietokoneeni hajosi ja nyt yritän ehtiä miehen koneelle jossain välissä. Jokin kuitenkin mättää, kun en tahdo saada lähetettyä kommentteja. Ja blogien aukeaminen kestää minuutti tolkulla tai ainakin kauan. Meinasin kirjoittaa tunti tolkulla, mutta olisi vissiin vähän liioiteltua.
Kävin muuten ostamassa vappupuseron. Onkohan vika minussa vai missä, kun minusta noi mallit ja värit on - no, outoja.
Katselin tienvierustoja ja kauhistelin sitä roskan määrää, joka on teiden varsilla. Kun sitten poikkeaa pienemmille teille, niin siellä sitä törmää sohvaan jos toiseenkin, puhumattakaan jääkaapeista ja helloista. Miksi ihmeessä, kun meillä on kierrätystä ja keräystä ja kaatopaikkoja.