Päättämätön Aurinko. Tuuli. Plussaa 5 ast.

Minua on riivannut loputon väsymys keväästä saakka. Mikään ei oikein kiinnosta ja kaikki hommat ovat jumissa. Kaikki tapahtuu ikäänkuin täi ryömisi tervassa, no, en ole kyllä nähnyt moista tapahtumaa kuvittelisin vaan. Kaikkea siirtelen ns. huomiseksi ja huomenna taas.. Nyt virkistyin sen vertaisesti (tiläpäisesti? hetkellisesti?), että kävin tilaamassa ajan omalääkärille. Pari viikkoa menee ja mitä sitten seuraa, se jää nähtäväksi.

Eilen kävimme miehen kanssa puutarhalla, ostelemassa pieniä havupuita pihaan ja mies on nyt niitä laittamassa maahan, naapurin kanssa. Vähän myös keräsin tulppaanin ja krookuksen sipuleita maahan tökättäväksi. Josko ensi keväänä ne näkisi, kukkimassa.

Samalla reissulla käväisimme Ikeassa, vihdoinkin, kun sellainen naapurikaupunkiin saapui joskus kesällä. Jotain pientä löytyi ja kait nekin tarpeettomia. Syötiin ne kuulut lihapullat, 2.40 e per naama. Halpaa, juu, mutta koko illan ne lihapullat sitten suussa maistui.

Kylämme kirjasto on taas vaakalaudalla. Oikeastaan sen nyt arvasikin, hetken on kunnan virkamiehet vaiti, siipiänsä myöden ja sitten pamahtaa. Nurkan takaa isketään. Herrat, joukossa kai jokunen naisihminenkin, eivät hevillä muuta päätöksiään. Nyt on menossa oikein sievä vastakkain asettelu, päiväkoti ja kirjasto. Koulukin on taas liian pieni. Kaiketi myös yläkoulu tulee pieneksi. Ja sivukylien pikkukoulut on lopetettava, mukulat vaan isoihin kouluihin, ettei vaan opettajat ehtisi syventymään oppilaidensa opiskeluihin, sielunelämästä puhumattakaan. Ja joutaahan ne mukulat istumaan taksissa tunnin aamulla ja illalla. Ne vaan pelaisi tietokoneella, jos olisi siedettävän pituinen koulumatka.

Ja kuka sitä nykyään tarvii kirjastoa omassa kylässä? Nopeasti sitä käy kirkonkylällä isossa kirjastossa tai naapuri kylällä, kaikillahan on auto nykyisin. Hahaa, ei mulla ainakaan ole autoa ja jos mies ei ole silläpäällä, että kyytisi , jää koko käynti pois. Ja niin on monella muullakin vanhemmalla ihmisellä, mutta ilmeisesti heidän ei oleteta enään lukevan mitään. Entäs lapset ja nuoret?

Nuorista puheen ollen, myös nuorisotila on lopetus uhan alla, naapurikylään tulee uudet tilat nuorisolle. Siinä on vaan pikkuinen mutta. Kyllä nuorilla pitäisi olla se oma tila omalla kylällä, ettei tarvisi mopoilla taas kilometrien päähän. Ajattelen mä. Muuten, tämä on iso kylä, paljon asukkaita, että ei ole kyse vain muutamasta savusta kylätien varrella. Myös pitäjämme toiselta laidalta on ilmeisesti kirjasto lähtökuopissa. Arvaanpa vaan, että kun kirjastot suljetaan, myös rahaa kirjoja varten vähennetään, sillä jos on vähemmän kirjastoja, on myös vähemmän kirjatarpeita.

Tulipas paasattua. Mies tuli juuri sisälle puutarha hommista ja kertoi nähneensä, kuinka neljä korppia lensi etelän suuntaan ja harakka ajoi niitä räkättäen takaa. Arveli tulevan kylmän talven, kun korpitkin suuntaa eteläänpäin.

Cool

1910657.jpg