Sataa lunta. Toivottavasti paljon ja pakkanen päälle, jospa sitten tulisi jonkinlaista joulutunnelmaa. Ja tässä virkistyisi jotain puuhaamaan. Senverran sain aikaiseksi, että tilasin lääkärin ja kampaajan. Olen myös ostanut kaksi joululahjaa - siis kaksi. Niin ja joulukortit on hankittuna. Ehkä se siitä sitten taas. Muuten olen vain lukenut ja lukenut ( dekkari päivässä pitää minut tiellä), luin kaksi Lisa Marklundia, kaksi Anne Holtia, kaksi Mary Higgins Clarkia ja vielä Pirkko Arhipan uusimman, menossa Outi Pakkasen uusin. Toivottavasti en saa virikkeitä lukemastani. Ei silti, vaikka lukisi päivälehtiä, samat jutut löytyy sieltä ja ovat tosia.
Alla seuralaiseni sohvaperunana.


2131991.jpg

Lueskelin lehdestä, kun muuan yleisökirjoittaja halusi isovanhemmille testit ja lupalapun lastenlapsen autolla kuljettamiseen. Tottakai on selvä, että lapsia kuskataan omissa turvaistuimissaan ja takapenkillä. Monella minun tuntemalla isovanhemmilla on hankittuna omat turvaistuimet omiin autoihinsa ja loput, kuten mekin siirtelee sitten istuimia autosta toiseen. Vaan kun jutun takana jotenkin kuulsi ajatus, että muutenkin isovanhemmat on toivottomia tapauksia lasten kanssa. Eivät osaa eivätkä enään ymmärrä mitään. Mieleeni tuli eräs tuttavani, yksinhuoltajaäiti, joka ei koskaan lähettänyt lomilla poikiaan mummulaan (äidilleen) eikä muutenkaan käyttänyt heitä mummulassa. Syyksi hän sanoi, että äiti on niin vanhanaikainen eikä ymmärrä lapsia. Mahdollista tietysti, mutta ei iästä riippuvaista.
Minun anoppini ilmoitti heti kättelyssä, että hän ei sitten hoida lapsia, on omansa hoitanut ja sillä selvä. Ymmärsin kyllä sen, mutta en sitä, ettei voi lasta edes ottaa syliin.

Mies innostui pikkuvessa remonttiin ( Muru sanoo Viirun vessaksi) ja touhuaa siellä. Onhan sitä kohta kaksi vuotta suunniteltu.