omg_smile.gif   Pilveilee ja tuulee, lämpöasteita  +12. Maailma on pukeutunut vaaleanvihreään väriin, eiliset sadekuurot puhdistivat tienoot.

 

 

Ystävätär pyöräili kylään. Hänen kanssaan muisteltiin menneitä ja parannettiin nykyistä maailman menoa. Hän on niitä ihmisiä, joka muistaa kaiken mahdollisen, syntymäpäivät, matkojen pituudet, kellonajat, yleensä mitä tapahtui ja milloin, itselle, ystäville, suvulle, maailmassa.

Puhelimme muunmuassa aamulehdessä olleesta mielipidekirjoituksesta, siinä kirjoittaja oli sitä mieltä, että suurin osa masennuspotilaista teeskentelee sairautta ja hakee sairauslomaa. Käyttää hyväkseen systeemiä ja sen rahoja. Kaipa niitäkin voi olla, niinkuin kaikessa, mutta haluaako joku mukamas leikkiä masentunutta. Se on vakava sairaus. Aina et pääse edes sängystä ylös. Eikä edes parane kolmessa kuukaudessa pillereillä. Eiköhän se pääkin voi sairastua, niinkuin muutkin ruumiinosat. whatchutalkingabout_smile.gif

Meillä oli pihatalkoot eilen. Minä en osallistunut, kun tuo mies touhuaa ja tekee talon hyväksi monia asioita, olin siis kotosalla hyvällä omallatunnolla. Parin tunnin päästä mies talutettiin sisään vertavaluvana. Oli harpannut aitauksen yli (niinkuin satoja kertoja ennenkin) ja päätyi turvalleen hiekkaiselle asfaltille. Ensimmäinen ajatus kuulemma oli, että nyt meni silmälasit, onneksi ei. Päässä oli haava, molemmat kämmenet ja toinen polvi vuoti verta. Talon porukoilla oli hauskaa, soittelivat ja kyselivät, miten menee, kun jo ennen saunomista ja oluen nauttimista yksi on kontillaan. Rouva pj. kantoi makkaroita ja olutta meille. Hän halusi nähdä laastaroimani miehen. Meillä kun oli vain Muumilaastaria!

heart.gifheart.gifshades_smile.gif