Tuuli on tänään ajoittain myrskynä pauhannut, mutta aurinko paistaa ja lämpötila on +22 . Outoa, onko tämä nyt olevinaan syysmyrsky vai se odottelemani intiaanikesä? Ihanan lämpöinenkin tuo tuuli on.

Asiasta toiseen ja kolmanteen.Intiaanin lemmenkutsu elokuvasta Rose-Marie (?), löytyyköhän sitä mistään enään. Taisi minulle tulla jokin nostalgia kohtaus, katsellessani, kuinka tuuli tanssitti lehtiä kadulla. Tunsin olevani jossain ulkopuolella, kaukana.

Viime yö meni kieppuessa sängyssä, lopulta jouduin hakemaan lääkettä, senverran ilkeästi riipi rinnasta. Kai tästä täytyy raahautua lääkäriin, vaikka ei yhtään huvita koko ajatus. Ei kai sinne huvin vuoksi mennäkään, mutta olen senverran lääkärien hoivissa ollut, että mieluummin väistää koko jutun. Omalääkäriä voisi kyllä mennä huvin vuoksi tapaamaan, on senverran vitsikäs mies.

Lääkäri pula uhkaa (tai niitä on vaihtoehtoisesti liikaa). Lääkärit ovat kuitenkin aina kohta takajaloillaan, jos ehdotetaan uusia järjestelyjä. Esim. päivystyksen suhteen. Maaseudulle ei tahdo löytyä yhtään uusia 'kiminkisiä'. Ilmeisesti kaikki haluaisivat olla ylilääkäreitä tai erikoiserikoisia. Hammaslääkäriin olen odotellut kutsua seitsemän kuukautta. Ajattelin, että katsotaan nyt, kun ei ole akuuttia vaivaa, vaan pian taitaa olla.

Poliisipula on tosiasia, eivät millään pysty lentämään satojen kilometrien väliä, hälyn tullessa, autolla meinaan. Eivät ehdi isoissa kaupungeissa sen enempää kuin maallakaan.

Kaupat taas on rakennettu pelloille kauas asutuksesta. Sen asian on konsultit tutkineet tarkkaan. Kaupat, postit, alkot viedään sinne missä kansa liikkuu, kuulemma. Alkot voitte viedäkin,mutta postin siirto meidänkin kylästä neljän kilometrin päähän kioskiin ottaa päähän. Jos ei ole omaa autoa, on kulku bussilla hankalaa tai polkumasmasiinalla. Kirjastonkin meinasi kunnanherrat viedä ja olivat aivan hoo moilasia, kun kansa (meidän kyläläiset, öhöm) keräsivät listoja ja osoittivat mieltään. Sai sitten jäädä. Vielä. Ihan vaan tuntuu siltä, että nurkan takana vaanitaan uutta tilaisuutta iskuun, kun uusi pääkirjasto valmistuu joulunaikaan.

 

  

                

Jk.

Kääk, en sitten päässyt vuodatuksen kanssa yksimielisyyteen kuvien sijoittelusta, näköjään. Ja tekstissäkin on jotain häikkää. Hohhoijaa toisen miehen muijaa, sanoi ent. työnantajani.