HymyKävimme saunassa ja minulle tuli huono olo. Öxetti. Mies kyseli miten öxetus poikkeaa oksetuksesta. No, se vaan poikkeaa. Jotenkin. Ei olisi pitänyt mennä koko saunaan, mutta arvelin jo senverran olevani hengissä, että voin mennä.
Mies olisi halunnut saunakahveet, vaan ajatus öxetti, joten sai tyytyä teehen.
Viime yönä kukkuessani katselin ikkunasta ulos, kuinka lumi siellä kauniisti koristeli puut ja pensaat. Aamulla oli lumi maassa, vaan puun oksat oli mustina. En ehtinyt kamerani kanssa paikalle. Ikkunasta vähän sihtailin.

1257635382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kansalaisemme seisovat kiemurtelevissa jonoissa hakemassa rokotusta H1n1- tautiin. Huonosti järkätty koko homma. Siellä pyörätuolissa istuvat jonottivat ulkona vuoroaan, jotkut eivät olisi jaksaneet seistä ja odotella. Jossain on vikaa, johdossa varmaan. Kaikki eivät halua rokotetta. Siitä mulla ei ole suurtakaan mielipidettä, mutta muistan yhden viisilapsisen perheen äidin, joka ei antanut rokottaa lapsiaan. Tuli sitten hinkuyskä epidemia ja äiti sanoi, että olisi antanut rokottaa, jos olisi arvannut, kuinka kaameaa se lapsille oli.

Tämän viikon lojumisen aikana luin pari kirjaa, jotka tuli mukaani kirjastosta, nimittäin Vivi-Ann Sjögrenin Pikku rouva pikku talossa ja Elina Halttusen Saaressa kaikki hyvin. Molemmista tykkäsin. Tosin Vivi-Annin kirjassa oli vähän töksähteleviä kohtia, juttu ikäänkuin katkesi kesken tai muuten oudosti vaelteli.

1257635502_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on kuva postikortista, joka kuvaa Hangon Itä-satamaa. Nyt ei tullut kirjattua ylös kortin tekijää. Lisään, kun löydän. Ja haaveilen, josko ensi kesänä pääsisin Hankoon.

Huomenna on isänpäivä. Nyt on eka kerta etten ole hankkinut miehelle mitään, edes pientä lahjaa. En vaan jaksanut lähteä minnekään. Vaikka eihän mies minun isäni ole, lasteni isä hän on ja ihan hyvä isä onkin. Lapset taas,  he ovat jo aikuisia. Ehkä tästäkin juhlimisesta selvitään. Keitetään ne kahveet ja syödään pullaa.Cool

Jk. Klo 01.30.  Ai hitsi, että pelottelevat meikäläistä. Puhelin soi ja laukkasin kiireellä residenssin toiseen päähän (puhelinhan on aina siellä, missä minä en taatusti ole) ja katsoin puhelun tulevan vävyn puhelimesta ja vielä työpuhelimesta, vastaan ja puhelin suljetaan. Arvaan, että tuli vika soitto, liekö vävy yöllisellä baari kierroksella. En soittanut takaisin, mutta ehdin kyllä ajatella yhtä sun toista ennen vastaamista.