1727716.jpg

Aurinkoa, tuulta, +21 ja kaukaa kuuluva ukkosen kumu. Sadekuuro. Siinä tämän päivän säätila. Ajelimme miehen siskon mökille ja poikkesimme samalla katsomassa kosken kuohua. Koski on muutaman kerran kesässä avoinna, asiasta ilmoitetaan lehdessä ja porukat tulevat katsomaan kuohuja. Mahtavaa ärjyntää Hämeen Hälläpyörässä. Millainen lie ollut silloin, kun ei ollut valjastettu. Joskus muinoiseen aikaan.
1727763.jpg

Miehen sisko oli laittanut janssonin kiusausta meille. Paitsi ettei Läylikki voinut sitä syödä, kala-allergia kun on. Ja rinkelikahveet päälle.
Sadekuuron iskiessä maahan sai Läylikki päähänsä riisua bikineilleen ja lähteä juoksemaan ulos sateeseen, niinkuin pienenäkin.
Läylykki on sellainen salahumoristi. Eilen hän unelmoi kurkkukipuisena menevänsä unille ja sitten heräävänsä isoisän paistamien lättyjen tuoksuun. Se olisi kuulemma ihanaa. Neiti menikin nukkumaan, mutta ei kauan jaksanut olla aloillaan. Kiehnäsi isoisän kainalossa ja supisi jotain. Äitinsä kysyi, että niin mitä. 'Tää on vaan näitä tyttöjen juttuja' vastasi Läylykki. 'Ai, isoisän kanssako?' kysyin minä ja nauroimme tyttären kanssa. 'Te ette tunne vielä isoisän tätä puolta', ilmoitti Läylykki 13v.
Kerroin Ensimmäiselle ja Läylykille, noin opetusmielessä, että olimme naimisissa jo silloin kun mies meni suorittamaan asepalvelustaan. Että sain päivärahaa, josta ensin vähensin vuokran ja lopusta sitten piti ostaa puut ja maksaa ruokalasku sekä sähköt ym. Johon Läylykki silmät suurena 'Oliko silloin jo sähkö?' Mihin minä vastasin, että en tiedä oliko, mutta ainakin minä sähkölaskun maksoin. Taisi mennä opetus hukkaan.

1727884.jpg Sataa.

1727893.jpgJa taas päivä paistaa, taivas on  kirkkaan sininen, jasmiinit tuoksuu.