Hymy
Ja muutama tippa vettä. Hiljaista arkipäivää, kunnes Muru illalla soitti isoisälle, että 'tule hakemaan minä tulen teille yökylään' ja ' sano isoäidille, että mulla on laastari jalassa, heippa'. Tottelevainen isoisä pisti kengät jalkaan ja lähti noutamaan yövierasta.No, olihan siitä jo aiemmin vähän puhuttu. Murun suurin into yökyläilyyn lie tuo, kun saa nukkua makuupussissa, se on jotain hienoa.
Ruokakaupassa käväisin ja aiheutin pientä hämminkiä vihannes ja hedelmä osastolla. Katsoin yhtä frouvaa hänen valitessaan kukkakaalia, käänsi ainakin sata kaalia etsien aina vain parempaa (?). Menin, käänsin muovipussin ikäänkuin hanskaksi, etsin sopivan kokoiselta näyttävän kukkiksen, katsoin ettei näy ruskeaa tai mustia pilkkuja ja kiepautin kaalin pusiin. Frouva tuijotti toimiani suu auki. Liekö hänkin lukenut aamulehdestä, kun jotkut haluaisi kertakäyttökäsineet hedelmien ja vihannesten käsittelyyn vai sitäkö kummasteli etten käännellyt kaikkia marketin kukkiksia.
Joka tapauksessa asia on niin, ettei kaikkia hedelmiä tai tomaatteja tai noita kukkiksia tarvi käännellä tai peräti puristella. Esim. tomaatin kypsyyden tuntee kädessään ilman painelua ja tietenkin väristä.
Toinen juttu on se, että ne kertahanskat tulee kalliiksi, kannattaa uskoa se juttu ettei ne muovipussitkaan hedelmäosastolla ole kaupallekaan ilmaisia, saati jotkut hanskat. Ei ne estä s-flunssaa, eihän sitä sitten voi syödä mitään, tehdä tai mennä mihinkään, jos koko ajan pelkää. Kohtuutta tähänkin asiaan. Ja se on se käsien pesu!
Tähän aikaan vuodesta on kaikenlaiset juures- ja kasvisruuat mitä antoisinta syötävää ja helppojakin vielä laittaa. Itse teen usein pataa, jonne tungen possunlihan ja kaalin lisäksi sipulit, porkkanat, lantut, sellerit. Mitä nyt sattuu olemaankin. Pippuria, suolaa ja laakerinlehtiä sekaan ja vettä tai lihalientä liemeksi. Hyvää tulee ja lämmittäessä paranee vaan, siis kannattaa väsätä isoannos. Lihan kun paistaa pannulla ja muut emmeet pilppoo pataan ja eiku uuniin, helppoakin siis. ( Ja kuumentaminen tappaa basiliskot!)


1251491984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1251492555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
                                                                
Kylätie - hiljainen. Odottakaa vaan, kohta tuolta tulee viisi mopoa ja kolme mopo autoa.Cool

1251325889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
                                              
Ja lopuksi Murun ottama kuva krasseista. Taitaa olla 4v. otos parempi kuin minun kuvani.