Aurinko paistoi ylipuoleen päivään. Lämpöasteita yhdeksän, hiukan tuulee. Ja sitten alkoi purjehtia esiin pilviä, pistäen välillä piiloon auringon. Ja myöhemmin kai täyden kuun.
Tuskin ensimmäinen olematon säie aamunkoitosta vilahtaa, kun kotipuun lintu alkaa tiukuttamisen. Ehkä lähes täysikuukin on auttanut laulajaa. Tänä aamuna myös uusi, eri lauluja laulava lintu yhtyi aamukonserttiin.
Eilen olimme Lilla systerin nimenanto juhlissa. Lapsi sai virallisen nimen, me muut mukavaa seuraa, hyvää sienipiirakkaa ja erilaisia juomia.
Kävimme myös katsomassa Kiti Luostarisen elokuvan Palnan tyttäret. Hän oli myös paikalla elokuvan päätyttyä ja vastaili yleisön kysymyksiin. Elokuvan aihe on mielenkiintoinen, kertomus Intiasta adoptoidusta Devi-tytöstä ja uudesta pikkusiskosta, joka noudetaan Palnan lastenkodista.
Sittemmin juhlat jatkuivat tupaantuliaisina. Juhlan kunniaksi sytytettiin tuli uuteen kaakeliuuniin. Ei vaan meinannut onnistua. Ei vetänyt, vaan savu alkoi tunkea sisään kolosta kuin kolosta ja ajaa juhlijoita alakertaan. Jotkut kadulle tutkailemaan tuleeko piipusta ollenkaan savua.
Ja sitten selvisi yksinkertainen syy, pelti oli kiinni!  Ja sitä kyseli heti alussa Nuorimmaisen appi . Minä myös, mutta kun uunin ympärillä pyöri puoli tusinaa miestä, niin mitä sitä meikäläinen saisi ääntä kuuluviin. Jo töissä, kun koneet ei pelitä, ensimmäinen asia on tarkistaa onko virta päällä ja muut tärkeät piuhat. Saati uunin pelti auki, mutta kuten sanottu paikalla oli kaikensorttista insinööriä ja mestaria. Toimittaja vieras arveli kirjoittavansa jutun 'tupaantuliaisissa pelti kiinni'.
Kotiin ajelimme laskevan punaisen auringon loisteessa.

1506791.jpg