Hymy
Mieleeni pulpahti juttu taannoin työpaikalta. Juttelin yhden naisihmisen kanssa hänen miehensä harrastuksesta, kivistä ja ohimennen muutenkin geologiasta.Miehestä oli ollut juttua lehdessäkin.
Paikalle pyyhälsi mies, joka alkoi selostaa omia mielipiteitään kivijutuista. Sanoin ohimennen, siinä kyniä ja paperia kerätessäni, että minä tykkään kosketella kiviä ja katsella löytyisikö jokin erikoinen kivi. Mies pyörähti minuun päin ja kivahti kiukkuisesti: Ja sinähän et tästä mitään ymmärrä.
Pöllämystyneenä tuijotin kaveria tai hänen selkäänsä, jonka hän minulle mitättömälle käänsi. En ollut väittänyt tietävänikään mitään, ( mutta ei kyllä tiedä se kaverikaan, ainakaan yhtään enempää).
Vastaani on tullut monta ns. alemman asteen  koulutuksen saanutta joilla on laaja ymmärrys ja tietämys erialoista ja asioista. Toisaalta taas - professoria ja tohtoria, joiden tietämys ja ymmärrys on kiteytynyt vaan johonkin tiettyyn kohtaan omassa ammatissa ja muut ei tiedä tietenkään mitään. Mistään.Ikäänkuin osaaminen ja tietäminen olisi yksinoikeus joillekin.
No, se siitä.
Cool