1216226.jpgVesisadetta! No, se nyt ei ole mitään uutta. Tämä kauhea harmaus, pimeys jatkuu aina vaan.
Käväisin kaupungilla etsimässä kapeaa listaa, jolle voisi laittaa tauluja. Minä tosin laittaisin valokuvia. No, ei löytynyt. Etsin kait vääristä paikoista, sillä kotiin tultua katsoin Tila ohjelmaa ja siinä sitä oli käytetty. Siis rautakaupoista pois ja kohti kehystysliikkeeitä, kenties.
Katsoin tuossa Fst:ltä sarjaa, joka kertoo Napoleonista. Oikein kunnon pukudraamaa, tuosta korpraalista, josta tuli keisari. Oli kuulemma kunnon mänööveri, tappeli ja tapatti miehiä pitkin Eurooppaa. Tämän sarjan mukaan äiti, sisaret, vaimo ja rakastajattaret, kieputtivat majesteettiä mennen ja tullen. Ja tuossa järjestyksessä, äiti ensin. Viikon päästä jatkuu, nyt jäi Moskova palamaan.
Kirjoitin muuten Napoleonista koulussa kympin aineen. Lyhyen ja tiukan asiapitoisen, sellaisista opettaja piti. Olin aiemmin kirjoittanut kesälomastani Hangosta, sen pitsihuviloista ja merestä, pitkän aineen. Ei ollut opettajasta hyvä. Ystäväni kävi luonani lomalla ja kirjoitti siitä aineessaan yhden lauseen verran. Muutenkin se oli lyhyt ja yksinkertainen (hah! ainakin minusta).Ajattelin opettajan tykkäävän lyhyistä asia jutuista, kun ei jaksanut lukea pitkiä. Siis saakoon sellaisia ja heti Napoleon tärppäsi. Aiheena oli kai kertoa jostain historian henkilöstä. Sopi se minulle siksikin, että olen aina rakastanut historiaa.