Päivä on ollut harmaa ja sateen tihkuinen. Talo täynnä porukkaa, sillä myös Nuorimmainen naisineen yöpyi täällä.Eilen olimme joukolla juhlimassa tuttava perheen kahden sisaruksen valmistumista. Mukavat juhlat. Aurinkoa ja lämpöä riitti. Ihania voileipäkakkuja ja tietysti täytekakkuja. Tuli tavattua myös ex-miniä pitkästä aikaa.
Illalla juhlien jälkeen Ensimmäinen halusi hengailemaan ulos sisarensa kanssa. Lähtivät heitteleen korista. Kohta kadulta kuului pallon kopahtelu. Tytär sanoi, että siellä ne nyt menee ja pomputtaa palloa, vaikka hän on sanonut ettei sitä kadulla tehdä, kun voi sattua vahinko, pallo ajotielle ja tulee auto. Minä menin parvekkeelle ja pistin pääni ikkunasta ulos ja kiljaisin 'lopettakaa se pomputus heti'. Nyt naapurit kai arvelee minun lopullisesti tärähtäneen, kun huutelen tuolla tavalla. Ei sillä, että se olisi mitenkään tehonnut, hetken kuluttua kuului taas sama pauke, kun likat jatko matkaa kadulla.
Typykkä halusi katsoa Nalle Puhin (nauhoitettu joskus 15-v. sitten!) ja Bambin.
Lilla systerin kanssa tuli pihassa erimielisyyttä, kun en antanut hänen mennä lätäkköön tepsutteleen. Mokomakin isoäiti, kun ei tajua kuinka hauskaa se on.

1683292.jpg

Taidan ottaa ruokalevon ja lukea ostamaani Modesty Blaisea. Yksi saaliini Vanhojen kirjojen päiviltä ja vanha suosikkini aikojen kuluessa. Myös miniäni isä tykkää Modestystä ja meillä on yhteinen harrastus, puheenaihe.
Hesarin toimittaja on sitä mieltä, että Vanhan kirjallisuuden päivien pitää uudistua. Toimittaja kirjoittaa: 'Kirjapäivien ensikertalaisena toivoin hetken, että olisin itsekin syntynyt vuonna 1908. Silloin olisin kenties ollut kiinnostununeempi tapahtuman ohjelmistosta'.
Kuitenkin Hesari alempana listaa eri kirjallisuus tapahtumia kesälle, mm. Oriveden Uuden kirjan päivät. Sinne sitten, jos väki Vammalassa oli liian vanhaa.
Mika Waltarilla lie annettavaa nuoremmillekin, kuin sata vuotiaille.Ja kuten jutun otsikkokin sanoo 'Vanhat kirjat kaipaavat nuoria lukijoita'.
Mutta kuten sanottu, tämä plikka ottaa ja lähtee lukemaan Modestya. Siitä ei sivisty ja olen liian vanha sitä lukemaan kai, mutta hällävälii, sanoo tyttärentytär.