Pusu Muru saapui viihdyttämään minua, kun mies häipyi Hesaan. Ja kyllä me ollaan puuhasteltukin, väsymiseen asti. Leikitty, laulettu, palloteltu, luettu, maalattu, pelattu pelejä. Varmaan vähän liikaakin, kun yöunille meno oli hidasta ja vaikeaa. Muru lauloi minulle omia laulujaan 'on kaunis hetki hiljainen' ja 'vuosia sitten isi osti vihreän teepaidan'. Iltaruuaksi oli jäätelöä ja jugurttia. Sen ruokailun jälkeen oli kyllä pikkuisen huijattu olo minulla, mutta ei kerrota Murun vanhuksille mitään. Huomiseksi on jo kovat suunnitelmat leikkipuistoon menosta ja elokuvan katsomisesta.
Ensimmäinen on sairaana. Lääkäri oli moittinut, että olisi pitänyt tulla vastaanotolle aiemmin (?) ja kirjoittanut erilaisia lääkkeitä.
Kaipa muukin porukka, joka oli Ensimmäisen täysi-ikä juhlissa ovat taudin saaneet. Tarttumis lähdettä lie turha etsiä, koska läsnä oli niin sairaanhoitajaa, röngtenhoitajaa, opiskelijaa, taksisuharia, jne. ihmisiä, joiden työ on toisten ihmisten parissa. Millä siinä voi väistellä yhtäkään viirusta tai basiliskoa.
Lähikauppias oli sanonut miehelle, että mieshän on saanut suojan espanjan taudista eikä tarvi rokotusta. Täh? Espanjan tauti oli kaiketi 1918 - 20. Vai saiko sen suojan, jos omat vanhemmat on pikkulapsina henkiinjääneet? Jos taas puhutaan aasialaisesta tai hongonkilaisesta, niin sitten kai.Cool