Pusu  Maanantai aamu. Puhelin herätys, nato soittaa ja kyselee mökkinsä avaimia.
Mies lähtee viemään avaimia ja hakemaan viimeisiä omenia mökiltä.Läylikki lähtee mukaan. Poikkeavat ottamassa naton päivitetyn läppärin pojalta ja samalla Muru liittyy porukkaan (tarkastaa kuulemma ensimmäiseksi isotätinsä jääkaapin, ei ollut kuulemma mitään ruokaa tarjottavaksi!).
Minä ja tytär syömme aamiaisen rauhassa. Tytär kutoo sukkia myyjäisiin ja tuijottaa televion outoja muka naurettavia ohjelmia. Välillä lukee Anne Tyleriä. Minä teen sitä mitä muulloinkin, luen, olen koneella...
Kello kolme kuorin ison kattilallisen perunoita. Mies tuo tullessaan lisukkeet soppaan. Muru, joka seuraa Läylikkiä kuin hai laivaa, innostuu varsinaiseen kuurupiilo mekkalointiin.
Syödään ja katsotaan pikku kakkosta. Mies lähtee kokoustaan (vaihteeksi).
Likkojen mekkala kiihtyy, Läylikki taantuu serkkunsa ikäkauteen. Tytär saa tarpeekseen ja komentaa neidit pukemaan ulkovaatteet päälleen ja ulos happihyppelylle. Läylikkiä ei huvita, kun on niin pimeääkin. Muru vakuuttaa, ettei tarvi ainakaan pimeää pelätä, kun mörköjä ja aaveita ei yksinkertaisesti ole. Häipyvät hetkeksi ulos ja saapuvat taas.
Murun tarkoitus on nukkua kirjastossa Läylikin kanssa, mutta muuttaakin iltasadun luennan aikaan mielensä ja haluaakin nukkua ison kanssa. Patja raahataan resirenssin toiseen päähän ja sitten Muru simahtaakin melkein heti, makuupussiin kääriytyneenä.
Muukin porukka valuu nukkumaan. Minäkin. En vaan saanut unta, kello tuli kolme, neljä, viisi.
Ja aamulla taas ennen kahdeksaa kiipeää Muru viereen, siitä taas päivä jatkuu.
Nyt on Muru kylvetetty, hiukset pesty ja lätyt syöty iltapalaksi. Luettu Karhu Paddingtonia ja neiti nukutettu. Läylikki katsoo lempielokuviaan Komisario Palmua, tytär kutoo sukkaa ja mies tutkii syntyjä syviä.
Tänään sain kuulla olevani ihanin, Läylikki pääsi toiseksi. Viaton

Luin Kaari Utrion juttukokoelmaa - mukava huomata miten monessa olen ajatellut samoin kuin Kaari Utrio - sieltä jutuista pisti silmääni sana misogynia. Tunnen muutamia, joiden sielun elämään se sana sopii.
Cool