Vettä sataa. Ihan ylhäältä maahan asti, tunti toisensa perään. Nyt kai heitetään jäähyväisiä kesälle. Huomasin pihan vaahteran latvan lehtien muuttaneen väriä, punertavan. Luovutan. Syksy. Pieni toivon kipinä kuitenkin kuulaista, kirkkaista syyspäivistä.
Kävin hoitelemassa muutamia asioita ja samalla kävin kaupoilla. Poikkesin Tokmannille. Siellä tuttu kassarouva tuskaili puuttuvien hintojen kanssa. 'Mä haluun pois, kotiin', hän sanoi tai oikeammin kuiskaili, vilkuillen ympärilleen'mä tuun hulluksi täällä'. Ennen minua olevalla asiakkaalla oli hinnaton ja laputon paita, vaateosastolla ei ketään vastaamassa kassan soittoon. Asiakas vakuutti paidan olleen kympin laarissa, mutta kun uusi hintalappuinen paita saatiin kassalle, tuli kassakoneelta 12.95. Siinä riitti uudestaan ihmettelyä. Ja asiakas minun jälkeen, taas täysin hinnaton ja laputon tuote. 'Löysit sitten sen hinnattoman' tokaisi kassa. 'Alennuslaarissa se oli', kuului taas. Keräsin omat kimpsuni ja ajattelin, että liian vähän henkilökuntaa tähän hehtaarihalliin.

1858529.jpgTämä neito on pukeutunut Hämeenkyrön kansallispukuun.

Ruuaksi tänään oli pikasoppaa.Hyvää tuli, ainakin mun mielestä. Oikolukija sitä väsäsi.
              Oikolukijan pikasoppa
        Perunoita
        Jauhelihaa (ruskistetaan)
        Keittojuureksia 2pss
        kasvisliemikuutio tai pari
        Koskenkaskijajuustoa puoli pkt
        Pippuria, yrttimausteita oman maun mukaan, suolaa(?)
  Ja siitä vaan kattilaan, kohta lautaselle, lisäksi ruisleipää ja gefiluspiimää.

Piti uutisiakin tänään nauhoitella, kun olisi pitänyt katsoa Hämeen uutiset ja kolmosen yhtäaikaa. No, nyt on nähty puoli porukkaa uutimissa.

1860368.jpg

Keväällä istutin Mustanmerenruusuja. Yllä tulos. Tasan kaksi tainta jaksoi kasvaa ja niistäkin toiseen vain tuo yksi kukka. Missä lie vika? Hyvissä ajoin istutin, mutta olisiko tullut liian syvälle kukan kävyt istutettua.
Ja nyt silityslsuta esiin ja paidat sileiksi.